Έρευνα: Ο κίνδυνος τα παιδιά να έχουν γενετήσιες ασθένειες, αυξάνεται όταν οι γονείς είναι από διαφορετική φυλή

Έρευνα από το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών (NCBI) που είναι μέλος της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών, φέρνει στο φως τα προβλήματα των παιδιών που έχουν γονείς από διαφορετικές φυλές.

Στην έρευνα εξετάστηκε η σχέση μεταξύ της φυλής των γονέων και της εμφάνισης δυσμενών περιγεννητικών (που προηγείται και έπεται της γέννησης) προβλημάτων.

Μεθοδολογία:


Διεξήγαγαν μια αναδρομική ανάλυση τύπου κοόρτης, χρησιμοποιώντας τα αρχεία γεννήσεων και βρεφικών θανάτων από το 1995-2001 που αποτελούνται από γεννήσεις και θανάτους εμβρύων και βρεφών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι φυλές των γονέων κατηγοριοποιήθηκαν ως: Λευκή μητέρα και λευκός πατέρας, μαύρη μητέρα και πατέρας, και λευκός ο ένας μαύρος ο άλλος γονέας. Η ανάλυση πολλαπλών μεταβλητών πραγματοποιήθηκε για να εξεταστεί η συσχέτιση μεταξύ της γονικής φυλής και των κινδύνων θνησιμότητας (> ή = 20 εβδομάδες), μικρό για την ηλικία κύησης (που ορίζεται ως βάρος γέννησης <5ο και <10ο εκατοστημόριο για την ηλικία κύησης) <7 ημέρες), αργά νεογνική (7-27 ημέρες), και θνησιμότητα μετά τη νεογνά (28-364 ημέρες). Όλες οι αναλύσεις προσαρμόστηκαν για τις παρενέργειες της ηλικίας της μητέρας, την εκπαίδευση, το τρίμηνο κατά το οποίο ξεκίνησε η προγεννητική φροντίδα, την ισοτιμία, την οικογενειακή κατάσταση και το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αποτελέσματα


Παρόλο που οι κίνδυνοι ποικίλλουν μεταξύ των κατηγοριών των γονικών φυλών, η θνησιμότητα των εμβρύων και των βρεφών συνδέεται με έναν υψηλότερο από τον αναμενόμενο κίνδυνο για τα διαφυλετικά ζευγάρια: Με μητέρα λευκή πατέρα μαύρο, ο κίνδυνος χαρακτηρίζεται  σχετικός (RR) 1,17 (95% [CI] 1,10-1,26) – ενώ με μαύρη μητέρα λευκό πατέρα, RR 1,37 (95% CI 1,21-1,54)

Συμπέρασμα έρευνας


Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ανεπιθύμητων περιγεννητικών προβλημάτων για τα διαφυλετικά ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένης της θνησιμότητας.

Η έρευνα όπως παρουσιάστηκε στο επίσημο ιστολόγιο του Εθνικού Κέντρου Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών (NCBI)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

eight + five =