Οι ρομαντικές βραδιές του Louis Douzette

Τι είναι τέχνη; Τι σημαίνει ζωγραφική; Είναι η ομορφιά αντικειμενική; Και άλλα τέτοια ανόητα, ακούμε και διαβάζουμε από τους σύγχρονους “κακητέχνες”. Ας θυμηθούμε τι σημαίνει ομορφιά, ζωγραφική και τέλος πάντων τέχνη.

Ο Louis Douzette ήταν ένας αξιόλογος Γερμανός ζωγράφος τοπίων. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από τις συχνές απεικονίσεις σκοτεινών, μελαγχολικών νυχτερινών χώρων, φωτιζόμενων από το φεγγάρι. Όπως θα παρατηρήσετε και εσείς, αγαπούσε πολύ τον συννεφιασμένο ουρανό και το υδάτινο στοιχείο. Στα έργα του επίσης, παρατηρούμε την γερμανική αρχιτεκτονική της εποχής.

Ο ίδιος χαρακτηρίζεται ως εκφραστής της Ρομαντικής τέχνης. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του με την μελέτη του ζωγράφου Hermann Eschke, ενώ αργότερα έγινε καθηγητής στην Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου.Γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1834, στην Tribsees της Γερμανίας, ενώ πέθανε στις 21 Φεβρουαρίου 1924 στο Barth της Γερμανίας. Πριν σας αφήσουμε να απολαύσετε κάποιους από τους πίνακες του, να θυμίσουμε τα λόγια ενός μεγάλου άντρα.

Όποιος ζωγραφίζει πράσινους ουρανούς και γαλάζια λιβάδια, θα πρέπει να ευνουχισθεί.

[envira-gallery id=”854″]

1 thought on “Οι ρομαντικές βραδιές του Louis Douzette

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

3 + twenty =